Weekendje weg september, weekendje weg Veluwe

hei
De hei in Epe

Weekendje weg september, weekendje weg Veluwe

 

1 september 2018

 

Aan het eind van de zomer is het heerlijk om nog een weekendje weg september, weekendje weg Veluwe te hebben. Dan kan je nog genieten van onze mooie vakantiebungalow Nummer Zes op Rabbit Hill in Epe die te huur is. Er zijn nog enkele weken vrij in deze en volgende maand. Een heerlijke tijd voor een weekendje weg naar de Veluwe. En een heel weekje weg naar Epe mag natuurlijk ook.

 

September en oktober zijn prachtige maanden in de natuur, zeker op de Veluwe. Voor de herten is het de bronsttijd (vanaf half september ongeveer) en het is fantastisch om met de boswachter wild te gaan spotten en te zien hoe de mannetjesherten elkaar met hun geroep uitdagen en waarschuwen. Zeker in de nachtelijke uren klinkt hun roep, maar ook rond zonsopgang en -ondergang is de kans groot dat je ze in de verte kunt zien. En het hert doet dat alles om het vrouwtje of de vrouwtjes voor zichzelf te reserveren. Het gebied De Dellen is een ideale plek met een grote kans dat je wild tegenkomt. En niet ver van ons vakantiehuis. Vanaf pannenkoekenrestaurant de Ossenstal ga je op weg en binnen de korste keren kom je wilde zwijnen tegen bijvoorbeeld. En soms ook herten. Het edelhert laat zich niet makkelijk zien overdag, maar wil in de schemering zijn voorzichtigheid nog wel eens laten varen. We gaan zelf het komende weekend en hopen natuurlijk ook hier wat van mee te pikken. Let op de volgende blog of dat gelukt is.

Er zijn volop georganiseerde excursies wanneer je daaraan de voorkeur geeft. Klik hier 

 

De heide, die nu langzaam in bloei zou moeten komen, is dit jaar wat minder mooi dan anders vanwege de langdurige hitte. Hoe heerlijk het mooie weer ook was dit jaar, het heeft zeker nadelen voor de natuur. Voor de dieren was het een zware tijd waarin zelfs op bepaalde momenten drinkbassins neergezet moesten worden om geen massale sterfte te riskeren.

 

Zoals gezegd, ook de bossen en heide hebben eronder geleden en dat is te zien. De bossen zijn droger en vaak al verkleurd alsof het ver in de herfst is. De heide is niet zo mooi paars als anders en zal dat ook niet meer gaan worden.

 

Fietsen en wandelen door de bossen rond Epe

 

Toch is het genieten buiten. In onze eigen tuin hebben we het geluk dat we de hele zomer onze bewatering konden gebruiken. Die was dit jaar aangelegd en bewees goed zijn diensten. We hoefden niet te sproeien, maar heel lokaal dichtbij de planten dagelijks een beetje water geven. Het gras heeft wel geleden, maar dat herstelt zich wel weer.

 

Als we met die hitte in Epe waren zetten we soms wel bakjes water neer voor de vogels en de andere kleine dieren. Dat is nu niet meer nodig. Het water valt weer gewoon uit de lucht. Toch lijken er ook nog veel mooie dagen aan te komen. Dat betekent een prachtige nazomer en beginnende herfst.

 

Maar dat terzijde, de Veluwe heeft veel te bieden en richt zich ook in deze maanden op de toeristen met veel activiteiten. 

Bij de plaatselijke VVV’s, maar ook bij sites zoals die van de Hoge Veluwe staan leuke tips. Bij regen valt er ook genoeg te beleven.

Wat te denken van een bezoek aan jachtslot Hubertus, een prachtig slot, ontworpen door de beroemde architect Berlage en gemaakt voor de familie Kröller-Müller. Er zijn regelmatig rondleidingen, waarvoor je kunt reserveren op de website. Klik hier

 

En ga je een weekendje weg september, weekendje weg Veluwe, met kinderen, dan blijft het Dolfinarium natuurlijk een uitgelezen keus. Klik hier 

 

En wat vind je voor jezelf van een weekendje wellness bij de Veluwse Bron in Emst of Thermen Bussloo bij Apeldoorn? Ideaal om bij te komen van alle dagelijkse beslommeringen.

 

Misschien wil je bijvoorbeeld bij de Veluwse Bron wel genieten van de sauna, maar wil je niet in een hotel verblijven. Boek dan lekker een weekendje weg in ons fijne huisje in Epe, 12 minuten van ons vakantiehuis tot daar in het wellnesscentrum. En dan ’s avonds met een wijntje op de bank of vroeg slapen in ons heerlijke verstelbare bed. De tv kan je makkelijk op de slaapkamer zetten, dus je kan heerlijk rozig nog even je gestreamde programma’s of een dvd kijken.

En je hebt zo nog extra tijd om door te brengen in de vrijheid van tuin of bossen op de andere dagen. Want een weekend in ons huis loopt van vrijdagmiddag tot maandagochtend.

 

Eethoek bij zijraam

 

Wil je meer foto’s bekijken? klik hier
Lijkt het je leuk om dit vakantiehuisje te huren? Prijslijst

Voor beschikbaarheid kijken of direct boeken,  klik hier

 

 

En mocht je nog meer vrije dagen over hebben, denk dan eens aan de herfstvakantie.

In de herfstvakantie is er nog één week vrij!! En wel die van 12 – 19 oktober 2018