Weekendje weg met zandsculpturen

Zwam op boom
Heel veel soorten paddestoelen

Weekendje weg met zandsculpturen op de Veluwe

 

Weekendje weg met zandsculpturen op de Veluwe. Een huisje huren op de Veluwe is altijd een goed besluit. De Veluwe is zo prachtig. Op het moment dat ik dit schrijf is het 28 oktober. We gaan zelf de komende week weer naar ons heerlijke huis. Nu zitten er kinderen van ons met hun gezin, want in het midden en noorden van het land was het deze week herfstvakantie. Ze hebben weer genoten van het prachtige weer met ook nog veel zon, van het zwemmen in Vaassen in het heerlijke bad daar en van het fietsen door het bos en over de hei. Helaas hebben we geen van allen het burlen van de herten gehoord, omdat we geen van allen ‘s morgens vroeg al paraat waren om dit fenomeen te horen. Jammer. Volgend jaar beter. 

 

Zelf willen we o.a. gaan kijken naar de zandsculpturen van Aad Peters in Elburg

Ik hoorde deze week daar pas over, op de één of andere manier heb ik dat nieuws gemist. Het betreft een verzameling zandsculpturen van bijbelse voorstellingen die zo indringend zijn wanneer je er naar kijkt, dat je wel bij jezelf te rade moet gaan wat het met je doet. Het betreft een verzameling waar twee jaar lang aan gewerkt is door vele kunstenaars uit de hele wereld. Het hele concept is bedacht door Aad Peters, bekend van o.a. televisieprogramma’s voor de kinderen, maar zeker niet minder van zijn shows voor volwassenen. Je bent bij hem verzekerd van een indringend beroep op je geweten. Als gelovige, maar ook als niet-gelovige.

De tentoonstelling duurt voorlopig nog wel voort. Ik begreep dat het zeker twee jaar voor het publiek toegankelijk moet blijven. Dus je hebt nog even de tijd.

 

Verder hopen we nog even te kunnen genieten van het mooie herfstweer en de prachtige bossen en hei. En dan gaan we toch hard op de winter aan. De eerste nachtvorst wordt al aangekondigd. Ik ga deze week nog wat sneeuwklokjes planten, zodat we ook in de eerste maanden van het nieuwe jaar wat nieuw leven kunnen zien in de tuin. Heel veel andere bollen zijn al gepoot en ook nog wat andere prachtige planten die de winter zouden moeten kunnen doorstaan. Wat zal het ook in het voorjaar prachtig zijn om in ons huisje in Epe te zitten. Zoveel kleuren, ook dan weer. Maar eerst de herfst door. Rood, roodbruin, geel, oranje en blijvend groen. Het is allemaal aanwezig en we genieten er uitgebreid van. Wil je ook dit huis eens huren, klik dan hier