vakantiehuisje op de Veluwe huren zonder angst voor teken

Veluwe
Veluwe

13 juli 2018

 

Wil je graag een vakantiehuisje op de Veluwe huren zonder angst voor teken die in de bossen zitten, dan is het goed om deze blog te lezen.

 

Hallo Epe! We zijn er weer! En we hebben de zon weer!

 

Wat boffen we toch met deze zomer. Door het aanhoudende hete weer beginnen de teken zich ook te verstoppen. Waar vorige maand er in het bos nog veel teken waren en er ook in onze tuin soms een teek werd gesignaleerd, is het nu veel rustiger. We zijn druk bezig geweest in de struiken, maar dat kon ongestraft.

Overigens is de volgende informatie ook goed om te lezen als je gewoon thuis bent. Want teken kunnen overal in gras of struiken zitten, thuis of bij het openluchtzwembad, en komen zelfs in de duinen veel voor. En lekker in het weekend in een park zitten terwijl de kinderen aan het spelen zijn, betekent toch ook een noodzakelijke extra controle ‘s avonds.

 

Jammer dat die teken er zijn, maar gelukkig kan je met elke dag secuur controleren veel ellende voorkomen. Het vraagt even wat aandacht ’s avonds, maar beter dàt dan na verloop van tijd een grote kring zien verschijnen, omdat je niet goed hebt opgelet en misschien besmet bent met Lyme. Wij controleren elke avond en volgen het advies van de ervaren huisarts. We komen we niet met beten van een dag bij hem. Dat was me laatst overkomen en ik hield een wat rood-blauwe plek. De arts zei dat ik me geen zorgen hoefde te maken, omdat ik de beet snel had ontdekt. Tekenbeten waarbij je dezelfde dag de teek verwijdert kunnen niet veel kwaad. Zit er langere tijd tussen de beet en de ontdekking, omdat je misschien een dag de controle hebt overgeslagen of de teek over het hoofd hebt gezien, dan kan een korte antibioticakuur verstandig zijn. Hoe langer de teek in de huid zit, hoe groter de kans op besmetting namelijk.

En zelf houd ik zo’n plek nog een tijdje in de gaten, gewoon voor mijn eigen rust.

 

Het is ook verstandig om jezelf met goed bedekkende kleding en schoenen te kleden wanneer je de bossen of struiken ingaat, maar dat doen de meeste mensen bij 30 graden of meer niet zo graag. En die temperaturen hebben we op dit moment al heel wat gehad.

In deze laatste twee jaar, waar we toch ook intensief in de struiken van de tuin bezig zijn geweest, hebben we in totaal drie keer een teek gehad en die direct verwijderd. 

We hebben een eerste-hulp-doos staan in het huis, waar ook een tekenpen met instructie in zit. En natuurlijk alcohol om daarna de pen te ontsmetten. Dus geen onnodige bezorgdheid. Ik zeg dit niet, omdat ik er makkelijk over denk, ik ken de ziekte van Lyme helaas van dichtbij, maar omdat we ons goed hebben laten voorlichten door deskundigen.

 

 Klik hier als je meer wilt weten over het voorkomen en/of behandelen van tekenbeten.

 

Het is geen leuk onderwerp op mijn vakantieblog, maar je kan in Nederland niet meer buiten zijn, zonder goede kennis hierover en maatregelen hiertegen. En het doel van deze blog is tenslotte dat iedereen in ons huisje genieten kan. Je zult zien dat je je geen zorgen hoeft te maken wanneer je maar wèl accuraat ermee omgaat. En dat betekent op zijn minst elke dag iedereen even goed controleren. Dan kunnen we gewoon allemaal blijven genieten van de natuur in bos, heide, parken en duinen.

 

Vanavond konden we naar de braderie in Epe gaan, die er elke vrijdagavond wordt gehouden in de zomervakantie. Maar we hebben toch gekozen om dat deze week niet te doen. We hadden zo’n zin in de tuin. De braderie is leuk, ook best uitgebreid. We hebben er al verschillende keren leuke dingen gekocht.

We hebben een paar prachtige bloeiende planten aangeschaft deze dagen. Door de goede en op afstand te bedienen bewatering die we in de hele tuin hebben aangelegd, kunnen we die planten met een gerust hart neerzetten. En dat maakt de tuin alleen maar mooier.

De laatste gasten hadden bij de houten tuintafel een parasol gemist. En inderdaad, wanneer je met een grote groep wilt eten heb je de houten tuintafel nodig die niet heel makkelijk te verplaatsen is. En als daar dan net de zon schijnt, en die schijnt gelukkig heel veel deze zomer, heb je een parasol nodig. Goede tip. Fijn dat onze gasten meedenken! We hebben er gelijk eentje gekocht, zodat we daar de rest van de zomer met zijn allen plezier van kunnen hebben.

 

Wil je meer foto’s bekijken? klik hier
Lijkt het je leuk om dit vakantiehuisje te huren? Prijslijst

Voor beschikbaarheid kijken of direct boeken,  klik hier