Omgeving

Vakantiehuis op de Veluwe te huur: de Omgeving

Als we het hebben over de naaste omgeving van onze vakantiewoning  op de Veluwe gaat het natuurlijk allereerst over de bossen, de heide en de zandverstuivingen van de Veluwe, de schaapskudde, de reptielen en de vele herten en wilde zwijnen.

Wanneer je je op het goede moment van de dag in de buurt van de bossen en heide waagt kom je menig wild dier tegen. Je kunt altijd met een boswachter een wandeling maken wanneer je zelf niet goed weet waar deze dieren te bekijken.

Ook gewoon langs de Soerelseweg, dus vlak langs het park wordt menig ree, edelhert of wild zwijn gespot. En dan hebben we het niet over de vele kleine dieren die gewoon in ons park ronddartelen. De grotere dieren worden daarbuiten gehouden met behulp van een wildrooster.

wilde bloeien
Prachtig bloeiende wilde bloemen

De konijnen, de eekhoorns, de vele soorten vogels, de kikkertjes en padjes en de muizen. Ze zijn er allemaal en genieten, net als wij, van deze prachtige plek. Het is goed om hier te zijn, gewoon bij het huis, maar het is ook heerlijk om een wandeling of fietstocht te gaan maken in bijvoorbeeld het natuurgebied de Renderklippen tussen Epe en Heerde.

Op de hei daar vind je, als je goed kijkt, verschillende soorten hei. En wanneer je op het eind van de zomer, zo in augustus je ogen goed open houdt onderscheid je al snel de dopheide en de struikheide. En zelfs hier en daar de zeldzame kraaienheide.

Je kan er ook de schaapsherder vinden met zijn kudde Veluwse heideschapen. Altijd weer een romantisch plaatje, zeker voor de mensen die hier niet mee vertrouwd zijn (wil je meer weten omtrent het Veluws heideschaap, de kudde of de activiteiten van de schaapsherder, zoals bijvoorbeeld wandelingen samen met de herder en kudde, klik hier)

 

De Dellen is nog een voorbeeld van een prachtig gebied met bos, heide, sprengen en vennetjes.

de hei in Epe

Een feest om te verkennen en in elk seizoen weer anders.

Er zijn in deze gedeelten van de Veluwe talloze wandel- en fietspaden uitgezet voor volwassenen, maar ook speciale belevings- en ontdekkingsroutes voor kinderen en gelukkig ook rolstoelroutes, zodat mensen die beperkt worden door een rolstoel ook mee kunnen gaan op deze tochten. Vaak met onderweg of aan het einde een gelegenheid om de inwendige mens te versterken met pannenkoeken, koffie, thee of een broodje.

Bij de VVV en ook op internet is er heel wat informatie te vinden over deze mogelijkheden. En ook in ons eigen vakantiehuisje liggen de nodige folders met wandelingen en informatie over de Veluwe.

Naast deze aanraders die vooral op de natuur gericht zijn vind je op de site van het park (rabbithillepe.nl) nog andere activiteiten en uitgaanstips die de moeite waard zijn voor zowel ouderen als kinderen.

 

Wil je meer foto’s bekijken? klik hier
Lijkt het je leuk om dit vakantiehuisje te huren? Prijslijst

Voor beschikbaarheid kijken of direct boeken,  klik hier