Geschiedenis

Geschiedenis van vakantiehuis op de Veluwe

De geschiedenis van ons vakantiehuis op de Veluwe is niet van groot historisch belang, maar het is toch wel leuk om te weten hoe dit nu gegroeid is.

Wanneer je voor een weekendje weg Epe uitkiest of een week met de kinderen wilt fietsen op de Veluwe, dan is dit een fijn vakantiehuis. Geschikt voor 6 personen. Maar zo ruim was het nog niet direct toen we het kochten.

Ons huisje werd oorspronkelijk gebouwd in 1968. Recreatiebungalows mochten toen niet groter zijn dan 50 m². Zo ook dit huis.

Later werd het overgenomen door nieuwe eigenaren en werd het uitgebouwd tot de, op dat moment toegestane, 60 m².

Maar regels veranderen en toen wij het in 2014 kochten mocht het huisje een grondoppervlak hebben van 75 m².

Daar begon onze uitdaging.

Na een heleboel sloopwerk binnen werd de keuken verlegd naar de oorspronkelijke plek, werden muren op andere plaatsen in het huis opgebouwd en het dak opnieuw geïsoleerd. Dit tot grote spijt van de vele muizen die er huisden, want we hebben het dak opgevuld met een isolatiemateriaal waar ze niet van houden. Maar dat was beter voor onze rust.

Omdat we rekening te houden hadden met de bouwstilte die er in het park heerst van 1 april tot 1 november kon pas daarna met de uitbouw begonnen worden. Dit hebben we uitbesteed.

Helaas bleef er steeds nog veel te doen in huis en tuin. Elke keer als we in Epe kwamen moest er nog hard gewerkt. De vrije dagen waren lang niet voldoende, want thuis hadden we ook gewoon een baan.

Inmiddels werd er al wel gelogeerd door familie en bekenden en natuurlijk ook door onszelf.

En zo groeide het onder onze ogen tot een heerlijk huisje waarvan we pas in 2017 het gevoel hadden dat het af was.

Natuurlijk blijft er altijd wel iets te wensen en luisteren we goed naar onze gasten en hun ideeën.

Waar internet lang een probleem was is er inmiddels ook goede wifi. Dit overigens tot spijt van sommige gasten die het heerlijk vonden om echt los te zijn van alle digitale verbinding met het thuisfront om zo weer eens echt aan elkaar toe te komen.

Televisie-ontvangst hebben we niet,  maar alles wat via internet beschikbaar is, is op de TV te bekijken dankzij Google Chromecast. Denk aan Youtube, NPO, en betaalde diensten als Netflix en KPN-iTV. Daarbij heeft de TV een ingebouwde DVD speler, en liggen er veel DVD’s, voor jong en oud.

Wij hopen van dit huisje nog lang plezier te hebben en wensen onze gasten toe dat ze er ook veel zullen kunnen genieten.

Wil je meer foto’s bekijken? klik hier
Lijkt het je leuk om dit vakantiehuisje te huren? Prijslijst 2024

Voor beschikbaarheid kijken of direct boeken,  klik hier